Driftbolag i IT-outsourcad kommun

ITF bidrar med effektivisering av IT driften som stärker konkurrenskraften 

Driftbolaget sticker ut i en övrigt IT-outsourcad kommun. Koncernen består av ett antal dotterbolag som med stor framgång levererat resultat till kommuninnevånarna in om sitt gebit. Koncernen ägs av en kommun som idag har outsourcat hela sin IT-drift men låter detta bolag sköta IT-driften till sin koncern.

Driftbolag

Bolaget erbjuder dotterbolagen en IT-tjänstekatalog som gör det lätt att införliva nya bolag eller system i den befintliga IT-miljön. Partnerskapet med ITF har resulterat i ett samskapande och samsyn när det gäller utveckling av deras IT-strategi. Att föra samtal om att leverera effektivare IT-funktionslösningar till bättre ekonomiska förutsättningar och med större flexibilitet och skalbarhet än fristående outsourcingbolag är prioriterat i varje möte.

ITF hjälper till som rådgivare i mer omfattande förändringar som kan innebära att delar av IT-miljön kan konsumeras på billigare plattformar, som t.ex. någon form av molntjänst.
Arbetsplats som tjänst inom koncernen handhas av ITF och färdiga processer är på plats från beställning till att den nya arbetsplatser kommer färdig till slutanvändaren. Den gamla utrustningen följer med tillbaka till ITF där den blir en del i den förutbestämda livscykelhanteringen. 

 - Om alla leverantörer jobbar som ITF så skulle vardagen vara mycket enklare, sagt av inköparna på bolaget. 

Driftbolaget har flertalet funktionsleveranser från ITF, vilket innebär att ITF är ansvarig för både drift, utveckling och underhåll till en fast månadskostnad. Dotterbolagen kan därmed fokusera på sin kärnverksamhet och inte hindras eller försinkas av föråldrad, långsam eller ostabil IT-miljö.

Om du vill veta mer kontakta kundansvarig Robert Wojciechowski på ITF
Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel: +46 8  635 09 00