Digitaliseringen av ett Fackförbund

Ett av Sveriges största fackförbund skulle flytta, ITF hjälpte dem att tänka nytt

fackforbund

Huvudkontoret centralt i Stockholm skulle flyttas och utmaningen var den pappersmängd man samlat på sig och den volym det innebar att ta med sig dessa.

De kontaktade ITF som hjälpte till med en innovativ lösning där projektet fick namnet "Digitala Skrivbordet". I stället för att flytta med den pappersmängd man hade tänkte man i nya banor och på den digitala tidsålder vi faktiskt lever i. Med hjälp av befintliga multifunktionsskrivare kunde alla medarbetare enkelt digitalisera sina fysiska papper på ett strukturerat sätt och flytten kunde genomföras helt utan fysiska papper.

Flytten var en temporär lösning och allt skulle sedemera tillbaka till Huvudkontoret. Då var begränsningarna raderade och nu såg man bara möjligheter att ytterligare gå vidare med sin digitalisering av verksamheten. Nu flyttar de tillbaka och tillsammans med ITF tagit fram ytterligare ett projekt som går ett steg längre kallat ”mitt skåp”. I praktiken handlar det om att alla användare kommer ha ett eget ”digitalt skåp” för sina dokument.

Lösningarna har sparat både tid och pengar för fackförbundet och även ökat säkerheten på att digitalisera sin miljö. Sök och spårbarhet är självklara parametrar som varit en del av lösningen vilket nu medför att sökning görs digitalt där man förut bläddrade igenom papper.

De har valt att köpa hela sin Digitaliseringssmiljö (Pint, Scan,Copy) som funktion till en fast kostnad där ITF är ansvarig fullt ut för att miljön fungerar.

Vill du veta mer så kontakta Kundansvarig Olle Enoksson på ITF

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel: +46 8  635 09 00